FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Na de zomer laat ik Feyenoord en Nederland achter me’

Eric Botteghin is bezig aan zijn laatste maanden als speler van Feyenoord. Na de zomer zal hij namelijk de club en Nederland gaan verlaten. Dit zegt hij in een gesprek met Voetbal International.

Hij zegt namelijk: “Na dit seizoen verlaat ik Feyenoord, laat ik Nederland achter me en geen idee wat de toekomst brengt. Ik ben er niet bang voor. Ik vertrouw erop dat alles goed komt en wij onze weg wel zullen vinden, waar die ook mag zijn.”

De Braziliaanse stopper gaat verder: “Ik sta open voor alles. Een terugkeer naar Brazilië lijkt me wel wat. Ik ben nu 33 jaar en heb nog nooit in mijn geboorteland op het hoogste niveau gespeeld. De voetballiefhebbers kennen me door de interviews die ik weleens geef aan de media daar, maar ik betwijfel of ze weten wat voor voetballer ik ben. Ik hou alle deuren open. Het belangrijkste is dat ik nog ergens op een goed niveau kan spelen. Ik ben fit, ik kan nog wel een paar jaar mee.”

Zijn vertrek valt hem hoe dan ook zwaar: “Na al die jaren ben ik van Nederland gaan houden. Van het land, de cultuur en ook de mensen. Mijn kinderen zijn in Rotterdam geboren, dat maakt dat de band met deze stad er één is voor altijd en verder hebben we hier heel veel vrienden gemaakt en een breed sociaal leven opgebouwd. Dát nu moeten achterlaten, is moeilijk, al is het ook weer een nieuw begin. We nemen alle mooie herinneringen mee en keren zeker weten nog wel een keer terug.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *