FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Steven Berghuis maakt in de zomer de overstap naar Ajax’

De kans is groot dat Steven Berghuis deze zomer Feyenoord zal gaan verlaten en volgens de journalisten Valentijn Driessen en Mike Verweij zou zijn toekomst zomaar eens bij Ajax kunnen liggen.

Verweij zegt in de voetbalpodcast van de bovengenoemde krant: “Het is dramatisch voor Feyenoord als hij weggaat en iedereen weet inmiddels het prijskaartje wat hij heeft. Ga maar voor vier miljoen (de afkoopsom in zijn contract, red.) de kwaliteit van Berghuis terughalen, ik denk dat dit heel erg moeilijk is. Je kunt gaan huren, maar dan is het ook niet van jou zelf.”

Driessen haakt in: “PSV wilde hem twee jaar geleden dolgraag. Mark van Bommel was heel ver met hem. Ik sluit ook niet uit dat wanneer Mark van Bommel bij VfL Wolfsburg tekent, hij Berghuis haalt. Het zou me niet verbazen als Ajax op een gegeven moment interesse zou hebben. Ajax is altijd op zoek naar goede Nederlandse spelers, want dat heeft hun voorkeur. Deze is ook nog betaalbaar. Als Neres vertrekt, zou dat kunnen komen.”

Hij vervolgt: “Ajax zit in een positie waarin ze door corona veel geld hebben verloren. Ze moeten eerst spelers verkopen voordat er aankopen kunnen worden gedaan. Dan zou een investering van vier miljoen voor een Oranje-international heel weinig zijn. Bij een club als Ajax moet je concurrentie hebben.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *