FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Frank de Boer mag drie extra spelers meenemen naar het EK

De UEFA heeft besloten dat de landen die gaan spelen op het EK niet 23 maar 26 spelers mogen meenemen. Dit nieuws is vandaag bevestigt door ze.

De UEFA heeft dat besluit puur genomen vanwege het feit dat er tijdens het toernooi mogelijk spelers besmet raken met het coronavirus. Gebeurt dat, dan kan dat een selectie van 23 spelers meteen al een flinke klap geven. Om te voorkomen dat selecties een jasje uit moeten doen na één of meerdere coronagevallen, wordt er nu voor gekozen om drie spelers meer op te roepen. Frank de Boer zal richting het EK dus iets gemakkelijker keuzes kunnen maken.

Voor spelers als Wout Weghorst kan dat uiteraard ook goed nieuws zijn. De spits van VfL Wolfsburg viel de afgelopen keren buiten de boot, maar heeft nu meer kans om er bij te zijn komende zomer. Het is uiteraard aan Frank de Boer, die de keuzes in zijn selectie nog moet maken, om invulling te geven aan die extra keuzemogelijkheden. Het wordt ook de vraag of de coach drie, of vier keepers zal meenemen. Kiest hij voor het laatste, dan kan het ook voor bijvoorbeeld Marco Bizot positief uitpakken.

Het EK begint op 11 juni. Nederland begint twee dagen later aan het toernooi met een wedstrijd tegen Oekraïne. Daarna wachten nog duels met Oostenrijk (17 juni) en Noord-Macedonië (21 juni) in de poulefase.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.