FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Eljero Eila: “Zwaarste periode in mijn hele carrière”

Eljero Elia beleefde onlangs de zwaarste periode uit zijn loopbaan. Na een moeizame start bij FC Utrecht raakte hij ook nog eens geblesseerd. “Dag in, dag uit rij je vanuit Den Haag naar Utrecht. En dan speel je niet, dan kijk je toe. Dat is mentaal echt zwaar.”

Dat vertelt hij tegenover Voetbal International over zijn blessure. Naar eigen zeggen had Elia een scheur van acht centimeter in zijn hamstring. “Ik kon al vrij snel weer rennen, maar de wond was niet helemaal geheeld. Als je dan te snel te veel gaat doen, kun je een terugslag krijgen”, legt hij uit. En dat leverde moeizame weken op. “Dit was de zwaarste periode in mijn hele carrière. Als je een enkel breekt, dan weet je: Dit is het en zo lang gaat het duren. Maar dit was lastiger.”

Elia was ‘teleurgesteld en boos’ in zijn periode van de blessures, sowieso omdat het vanwege privé-omstandigheden toch al een vervelend jaar was. “Ik had er meer van verwacht, maar dat geldt waarschijnlijk voor iedereen”, zegt hij over zijn sportieve rentree in de Eredivisie dit seizoen, waarvan hij slechts twintig duels speelde, waarin hij tweemaal scoorde en een assist gaf.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *