FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Wim Kieft schrok van gedrag Ten Hag en Advocaat

Analist en voormalig topvoetballer heeft zich afgelopen week opgewonden over het gedrag van Erik ten Hag en Dick Advocaat. In zijn column in de Telegraaf haalt hij dan ook uit naar de twee.

‘Als je het gedrag van onze twee topcoaches in ogenschouw neemt bij de twee grootste clubs van Nederland, dan schrik je toch wel’, begon hij.
Kieft schrok van gedrag Ten Hag en Advocaat Kieft schrok van gedrag Ten Hag en Advocaat

Kieft zag Ten Hag na het kampioenschap van Ajax op het parkeerdek een Van Gaal-imitatie uitvoeren. ‘Als je daar als speler bij staat, denk je van: ‘Doe eens normaal man’. Je verliest zo snel aan geloofwaardigheid bij je spelersgroep’, stelde de columnist en oud-voetballer.

Bovendien vond hij de huldiging gezien de coronasituatie niet gepast. ‘Ten Hag was behoorlijk de weg kwijt. Even later ging hij in al zijn euforie het geweten van de Nederlandse bevolking uithangen door aan iedereen uit te leggen dat het coronabeleid helemaal niet deugde. Als Ajax mag je best even op de rem trappen als je trainer zo naar buiten treedt.’

Ook Feyenoord-trainer Advocaat moest het ontgelden. Na de nederlaag tegen ADO Den Haag zei hij dat de spelersgroep moest zeggen of ze nog met hem door wilden. ‘Niets zo gemakkelijk als naar de spelers wijzen, de verantwoordelijkheid afschuiven en daarmee jezelf vrijpleiten. Geen enkele speler laat zich daarvoor gebruiken. In zo’n geval moet je als trainer zelf je conclusies trekken.’ Wel gaf hij aan te begrijpen dat Advocaat de club niet met een probleem wil opzadelen door de handdoek in de ring te gooien.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *