FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Feyenoord en Ajax reageren op Zahavi-kwestie

Feyenoord en Ajax hebben gereageerd op de kwestie die Eran Zahavi zondag kreeg te verduren. Toen hij in de spelersbus zat onderweg naar Willem II werd zijn gezin thuis overvallen.

Feyenoord zegt geschrokken te zijn van het nieuws. “Misschien is het goed om nog eens extra stil te staan bij wat we wel en niet tonen na deze gebeurtenis bij Zahavi”, vertelt een woordvoerder aan De Telegraaf. “We hebben geen signalen dat er bij onze spelers zou kunnen gebeuren. We hopen met z’n allen dat dit een incident is gewest. Maar we moeten onze ogen ook niet sluiten voor zaken die in het buitenland.”

Feyenoord noemt dit primair de verantwoordelijkheid van de speler zelf. “Als iemand moet meekijken, bijvoorbeeld als een speler bij de club komt en hier gaat wonen, gebeurt dat. Maar social media moeten we niet onderschatten. Criminele organisaties kijken mee. Misschien is het goed om nog eens extra stil te staan bij wat we wel en niet tonen na deze gebeurtenis bij Zahavi.”

Ajax stelt dat een afvaardiging van de politie langs is geweest voor advies over veiligheid in de privésfeer. “Deze vreselijke gebeurtenis is geen aanleiding om de beveiliging nu opnieuw onder de loep te nemen. Door middel van voorlichting aan de spelers besteden we wel aandacht aan de risico’s die zij lopen. We bieden hen ook hulp aan, om de kans kleiner te maken dat er iets gebeurt”, aldus de landskampioen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.