FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Arne Slot hoopt op aanvoerder Steven Berghuis

De nieuwe trainer van Feyenoord Arne Slot hoopt dat Steven Berghuis ook aankomend seizoen het shirt van de Rotterdammers zal vragen. Maandag staat de eerste training van de Rotterdammers op het programma.

“Ik heb op dit moment geen reden om aan te nemen dat hij zal vertrekken”, vertelt Slot over Berghuis in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Ik heb met hem gesproken en ook met Geertruida en Marsman. Natuurlijk hoop ik dat Berghuis blijft, maar we zullen zien. De jeugdspelers die ik zal laten meetrainen, daar wil ik van zien wie er snel kan aanhaken en wie niet. Jonge spelers kunnen zich soms heel snel ontwikkelen. Soms zelfs binnen een paar weken. We gaan het de komende weken zien.”

Slot kreeg van technisch directeur Frank Arnesen al wat te horen over mogelijk transfers. “Alleen dat het geld van de aflopende contracten opnieuw uitgegeven kan worden en dat eventuele transfersommen die binnenkomen gedeeltelijk geherinvesteerd mogen worden. We moeten op die manier in staat zijn om het team sterker te maken. Er zijn spelers weggegaan, dus dat moeten we aanvullen”, weet de nieuwe coach, die niet alles om gaat gooien in de Kuip.

“Hier en daar werd de suggestie gewekt dat ik alles anders ga doen. Dat is echt niet zo. Er gaat al heel veel goed, ik wil het iets constanter maken. Het ging over het spel van Feyenoord afgelopen seizoen en de manier waarop ik met de ploeg wil spelen. Het beeld werd geschetst dat die twee mijlenver uit elkaar liggen. Dat is niet zo.” Feyenoord won afgelopen seizoen de play-offs en maakt zich dus op voor de tweede voorronde van de Conference League.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.