FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Dick Advocaat vond Berghuis een kwal van een gozer’

Dick Advocaat had tijdens zijn periode bij Feyenoord een moeizame band met sterspeler Steven Berghuis. Volgens René van der Gijp lag De Kleine Generaal nachten wakker door het gedrag van de aanvaller.

Bij De Oranjezomer onthult ‘Gijp’: “Advocaat vond Berghuis een kwal van een gozer, net als Jan Boskamp. Jan is blij dat hij naar Ajax gaat. Dick heeft bij Feyenoord eigenlijk een half jaar op zijn tanden moeten bijten.”

Van der Gijp vervolgt: “Dat is toch best triest? Hij lag er ‘s nachts wakker van.” Advocaat en Berghuis lagen meermaals overhoop met elkaar. De vleugelspits vond bijvoorbeeld dat de Rotterdammers aanvallender moesten spelen, waar de coach liever zekerheid inbouwde. Verschillende keren leidde dat tot een woordenwisseling in de kleedkamer van Feyenoord.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.