FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Steven Berghuis richt zich tot Feyenoord-fans: ‘Bedankt voor alles’

Steven Berghuis maakte deze zomer de pikantie overstap van Feyenoord naar Ajax. En dat wordt hem door de Rotterdamse fans veelal niet in dank afgenomen. De transfer van de Feyenoord-aanvoerder werd vrijdag ook door Ajax aangekondigd, waarbij de aanvaller zelf ook tekst en uitleg gaf bij zijn keuze. Op zijn eigen Instagram richtte hij zich vervolgens ook tot de supporters van zijn oude club.

‘Beste Feyenoorders’, begon hij. ‘Ik wil de club, het team, de staf en ook alle supporters heel erg bedanken voor de afgelopen vijf seizoenen bij Feyenoord. Ik ben trots en ook dankbaar dat ik 199 officiële wedstrijden voor Feyenoord heb mogen spelen en we samen de landstitel, KNVB Beker en twee Johan Cruijff Schalen hebben gewonnen. Daardoor heb ik me kunnen ontwikkelen tot wie ik nu ben. Bedankt voor alles.’

Eerder lichtte Berghuis zijn keuze voor Ajax al toe op de website van zijn nieuwe werkgever. Daar gaf hij aan op zoek te zijn bij een club waar hij drie doelstellingen kon verwezenlijken: spelen om prijzen, spelen in de Champions League en in beeld blijven voor Oranje. “Bij Ajax denk ik dat dit allemaal samenvalt”, legde hij uit.

Overigens is de transfer – hoewel al aangekondigd door zowel Ajax als Feyenoord – nog niet helemaal rond. Volgens de Amsterdamse club moet er aan nog enkele voorwaarden worden voldaan, zoals onder anderen de medische keuring. De verwachting is echter dat Berghuis snel bij de ploeg van Erik ten Hag aansluit.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *