FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Nederlandse kranten halen hard uit naar Feyenoord

Feyenoord kwam gisteren niet verder dan een 0-0 tegen het kleine FC Drita. En dit komt de Rotterdammers op flinke kritiek te staan in de media.’Feyenoord doet pijn aan de ogen in Kosovo’, kopt De Telegraaf vrijdag.

De ochtendkrant is kritisch op het vertoonde spel van de Rotterdammers. ‘Feyenoord zal zijn debuut in de nieuwe Conference League snel willen vergeten. Slot wil graag dat zijn elftal de tegenstander vol onder druk zet, maar wat als een tegenstander de bal niet wil hebben?’

De Telegraaf ziet dat Feyenoord de wedstrijd ondanks het matige veldspel alsnog had kunnen winnen. ‘Guus Til schoot van dichtbij naast, en invaller Francesco Antonucci raakte in de blessuretijd de paal. Het typeerde de avond van Feyenoord.’

Het Algemeen Dagbald stelt dat Feyenoord ‘snel een doelpuntenmaker nodig heeft’, na de wedstrijd in Kosovo. ‘De constatering dat er voor Feyenoord niet heel veel meer in zat was haast van Arne Slots gezicht af te lezen’, stelt de krant. Volgens het AD doet Feyenoord zich op basis van het vertoonde spel ‘niet bepaald tekort’ met een gelijkspel tegen Drita. ‘En dat beseft de coach, direct na zijn officiële debuut op de Feyenoord-bank, als hij de zweetparels van zijn gezicht veegt.’

Vervolgens wordt er met een kritische blik gekeken naar het optreden van Naoufal Bannis. ‘Tegen FC Drita krijgt Bannis de voorkeur boven de later voor hem ingevallen Róbert Bozeník. Maar hoe hard Bannis ook werkt en hoe technisch begaafd hij vermoedelijk ook is; voor het niveau dat de Rotterdammers nastreven oogt de jongeling nog wel erg licht. In zijn eentje vertelt Bannis in de Kosovaarse hoofdstad daarmee het verhaal van zijn elftal. Het is aanhoudend wachten op het doelpunt dat er nooit gaat komen.’

Het AD schrijft ook over matige optredens van Bryan Linssen, Guus Til en Orkun Kökcü. ‘Feyenoord heeft weliswaar een overwicht, maar in kansrijke positie komt de ploeg zelden. Ook omdat nieuweling Til zich te weinig kan laten zien, de slordige Kökcü zijn ‘nummer tien-status’ nooit kan waarmaken, en Linssen vanaf rechts amper in het spel voor komt.’

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *