FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Dick Advocaat nieuwe bondscoach van Irak

WEDSTRIJDSHIRTJE WINNEN? Volg ons dan via FACEBOOK!

Dick Advocaat heeft weer een nieuwe baan te pakken. De 73-jarige coach gaat aan de slag als bondscoach van Irak. Hij moet Irak naar het wereldkampioenschap van 2022 in Qatar leiden en Voetbal International schrijft:

“Met Irak krijgt hij een team onder zijn hoede waarmee hij kans maakt op WK -kwalificatie. Het land overleefde de eerste groepsfase door tweede te worden in Poule C achter Iran.”

Het blad vervolgt: “In de volgende ronde treft Advocaat met Irak weer Iran, Zuid-Korea, Syrië, Libanon en de Verenigde Arabische Emiraten. Dat zou betekenen dat hij dan tegen een andere oud-bondscoach van Oranje komt te staan. Bert van Marwijk is de technische baas van de Emiraten.”

In december 2020 vertelde Advocaat, toen nog eindverantwoordelijk bij Feyenoord: “Ik weet dat ik dat eerder heb gezegd, maar deze keer mogen jullie me eraan houden. De komende maanden zijn echt mijn laatste als clubtrainer.” Hij liet de mogelijkheid om nog een keer bondscoach te worden open, en dat klusje heeft hij nu dus te pakken.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.