FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Johan Derksen en Rene van der Gijp slachten Dick Advocaat

Analisten Johan Derksen en Rene van der Gijp snappen niets van de nieuwe baan van Dick Advocaat. Hij gaat namelijk aan de slag bij als bondscoach van Irak.

In de uitzending van De Oranjezomer zei Gijp: “Ik kan er met mijn gezond verstand niet bij. Wat moet je in zo’n land? Hij gaat dan wel niet in dat land zitten, maar je bent bondscoach. Je vertegenwoordigt zo’n land. Hij vertegenwoordigt nu Irak, een soort verderfelijk systeem daar. Wat bezielt je? Hij heeft alles. Hij heeft een huis, hij heeft een vrouw, hij heeft een boot… Guus Hiddink werd bondscoach van Curaçao. Ik bedoel: oké, dan zit je nog in veertig graden. Dan ga je daar lekker met je vrouw heen voor een maandje, maar Irak, man… Daar wil je nog niet dood gevonden worden.”

Derksen reageerde: “Het is naïviteit. Dick leeft in de wereld van voetbal. Ik denk dat Dick niet eens weet wat er in Irak speelt. Maar dat is tegenwoordig heel eenvoudig: je googelt Amnesty International en dan heb je alle mensenrechtenschendingen op een rijtje. Ieder normaal mens bedenkt zich dan. Het kan niet zo zijn dat hij voor het geld gaat, want hij bulkt al van het geld. Wat je daar ophaalt is een soort bloedgeld. Ik mag die man ontzettend graag, het is een beetje een vriend van ons, maar hij valt nu echt van zijn sokkel.”

“Dit had hij niet kunnen doen”, aldus de voormalige hoofdredacteur van Voetbal International. “Alles wat hij heeft opgebouwd, breekt hij af met deze daad. Een fatsoenlijk mens gaat nu niet geld verdienen in Irak. In Irak, waar de helft van de bevolking niet eens fatsoenlijk te eten heeft. De meest vreselijke dingen op mensenrechtengebied… Daar moet je helemaal wegblijven.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.