FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Jens Toornstra: ‘Ik had het nooit gedaan, Ajax’

Steven Berghuis maakte deze zomer de pikante overstap van Feyenoord naar Ajax. Wat vindt zijn voormalige teamgenoot Jens Toornstra eigenlijk van deze transfer?

In het Algemeen Dagblad reageert de middenvelder: “Hij heeft de ideale leeftijd om nog een stap te maken. Waarheen, dat was dan aan hem. Ik had het nooit gedaan, Ajax, maar ik zat niet in zijn situatie. Dat het gevoelig ligt, weet ook iedereen. Dat wist Steven ook, dat zal hij hebben meegenomen in zijn besluit. Er werd online vaak geschetst dat wij hem niet mochten, maar dat was heel kort door de bocht.”

Er lekte een screenshot uit van de groepsapp van Feyenoord waarop te zien was dat Toornstra best cynisch deed toen Berghuis de chat verliet. Jij ook succes, zei hij: “Wat mijn opmerking betreft, dat zou ik in het echt ook tegen hem zeggen, zo gaan wij als spelers met elkaar om. Ik snap dat als mensen alleen dat screenshot hebben gezien, dat ze denken dat wij Steven niet mochten. Maar dat is niet zo. Maar beeldvorming in de media kan soms keihard zijn.”

Zijn telefoonnummer lekte dus uit en dat had consequenties: “Ik ben in de week dat een screenshot met onder andere mijn nummer uitlekte, zeker honderd keer gebeld. Ik zat opeens in groepsapps met wildvreemde mensen. Bijvoorbeeld eentje waar ook Bryan Linssen in werd gezet. Aangemaakt door een zogenaamde teammanager die vertelde dat we de volgende dag om acht uur op de club aanwezig moesten zijn. Er werd gebeld door mensen die pizza’s wilden komen bezorgen, want die had ik blijkbaar besteld. De marktplaatsadvertentie voor mijn televisie, die ik helemaal niet kwijt wilde, was ook een succes. Ik kon niets meer op mijn telefoon doen, omdat ik voortdurend werd gebeld. Nu heb ik een ander nummer en is het rustig.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *