FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Willem van Hanegem: ‘Neem Guus Til op in de definitieve selectie’

Als het aan Willem van Hanegem ligt dan zou Louis van Gaal Guus Til moeten oproepen voor de definitieve selectie van Oranje. Hij staat in vijf officiële wedstrijden voor Feyenoord op zes doelpunten.

Vijf daarvan maakte hij in de voorrondes van de Conference League, één in de Eredivisie. Het is ook Van Hanegem niet ontgaan dat de enkelvoudig international in uitstekende doen is. ‘Neem hem straks gewoon op in de definitieve selectie’, adviseert hij Van Gaal in zijn column in het Algemeen Dagblad.

‘Als ik dan zie dat Donny van de Beek is geselecteerd door Louis van Gaal voor Oranje. Die speelt toch nooit? Til is fit en heeft er toch al een paar ingeschoten nu’, aldus Van Hanegem. Van de Beek, een concurrent van Til op het Oranje-middenveld, kwam afgelopen weekend inderdaad niet aan spelen toe. In de seizoensopener tussen Manchester United en Leeds United (5-1) bleef hij negentig minuten op de bank.

Voor Til gloort er weer licht aan de horizon na een moeilijke periode. De voormalig aanvoerder van AZ wist bij Spartak Moskou de hoge verwachtingen niet waar te maken en kwam vorig seizoen bij SC Freiburg weinig aan spelen toe. Na de wedstrijd tegen Willem II (0-4) gaf hij aan trots te zijn op zijn plek in de voorselectie. “Ja, ik ben erg blij en trots. Ik dacht wel: dit gaat wel heel erg snel”, zei hij bij ESPN.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.