Feyenoord stelt teleur met 0-0 tegen Maccabi Haifa

Feyenoord is haar avontuur in de Conference League begonnen met een teleurstellende 0-0 tegen het Israelische Maccabi Haifa.

Trainer Arne Slot moest het doen zonder Alireza Jahanbakhsh, voor wie problemen betreft de nationale ploeg konden ontstaan als hij als Iraniër in het niet erkende Israël zou voetballen. Daarom startte Fredrik Aursnes als ‘zes’ op de as en schoof Jens Toornstra naar rechtsbuiten.

In de openingsfase was Feyenoord de betere partij, ook al had de ploeg het bij vlagen erg lastig met het felle en hoge drukzetten door de Israëliërs. De grootste kansen kwamen richting het einde van het eerste speelbedrijf, toen Maccabi flink aanzette en richting Justin Bijlow opschoof. Het dichts bij kwam captain Tjaronn Chery (oud-Groningen) namens de thuisploeg, met een kiezelhard schot dat uiteenspatte op de lat.

Na rust domineerde Feyenoord een stuk meer. Kansen bleven echter spaarzaam, al was Bryan Linssen wel meerdere keren dreigend. Twintig minuten voor tijd moest hij het stokje overdragen aan een debuterende invaller Cyriel Dessers, maar de Belg kwam niet echt in het stuk meer voor.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.