‘Feyenoord traint meer intensief dan Arsenal doet’

De nieuwe Feyenoord-aanwinst Reiss Nelson vindt de trainingen bij Feyenoord meer intensiever dan die bij Arsenal. De aanvaller deed bij The Gunners vrijwel alles mee in de voorbereiding, maar is volgens Arne Slot nog niet wedstrijdfit. Dat zit volgens de oefenmeester vooral in het verschil tussen de manier van trainen bij beide clubs.

“Reiss ervaart de trainingen bij ons als intensiever in vergelijking met die van Arsenal. Hij had bij Arsenal vrijwel alle trainingen meegedaan, maar is nu niet wedstrijdfit”, legt Slot uit tegenover het Algemeen Dagblad. Om geen overbelastingsblessure op te lopen, wordt hij nog niet gebruikt tegen Maccabi Haifa. “Of hij PSV zondag wel haalt, is afwachten. In elk geval niet als basisspeler.”

Slot is bijzonder voorzichtig met zijn spelersgroep, ondanks dat hij wel hard traint om zijn elftal fit te krijgen. “De selectie is smal, zeker als je puur kijkt naar spelers met ervaring op het hoogste niveau”, vindt de oefenmeester, die zich daarbij baseert op andere clubs in Nederland, maar ook op het (recente) verleden. “Iedereen kan zien dat wij misschien wel de smalste selectie hebben in de hele clubgeschiedenis.”

Over het duel met Maccabi Haifa in de groepsfase van de Conference League was de oefenmeester ook duidelijk: van onderschatting kan geenszins sprake zijn. “Haifa lijkt in eigen huis met die fans soms bijna onverslaanbaar”, doelde hij op de samenwerking tussen de spelers van de club en de supporters.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.