FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

UEFA legt Feyenoord twee recordboetes op

De UEFA heeft Feyenoord opnieuw een paar boetes opgelegd. Het gaat er nu om twee voor de totale som van 153.750 euro. Dit vanwege de ‘UEFA Control, Ethics and Disciplinary Body’.

Op de eigen website schrijft Feyenoord: “Naar aanleiding van de uitwedstrijd in Berlijn heeft de club € 36.500,- boete gekregen voor het afsteken van vuurwerk en € 26.250,- voor het gooien van voorwerpen, neerkomend op een totaal van € 62.750,-. De thuiswedstrijd in De Kuip, die werd gespeeld op 21 oktober jongstleden, heeft Feyenoord de hoogste boete ooit opgeleverd in de clubgeschiedenis: € 91.000,-.”

Over die laatste sanctie legt Feyenoord uit: “Deze boete bestaat uit drie delen: € 70.000,- voor het afsteken van vuurwerk, € 11.000,- voor het blokkeren van de trappen en € 10.000,- voor het provocerend uiten van beledigende teksten. Voor deze laatste twee bedragen heeft Feyenoord UEFA gevraagd om nadere motivering.”

Feyenoord heeft dit seizoen al zes geldstraffen gekregen van de UEFA. Ook na de thuisduels met FC Drita, FC Luzern, IF Elfsborg en Slavia Praag was het raak. De teller staat inmiddels op 277.875 euro en de club laat weten dit ‘ten zeerste’ te betreuren. Zij roepen de fans op om hiermee te stoppen vanwege de ‘grote financiële en overige schade’.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.