FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘In Rome laten ze je echt alleen en geven mensen je meer privacy’

Rick Karsdorp voelt zich goed bij de Italiaanse club AS Roma. Jaren geleden verruilde hij Feyenoord voor een avontuur in Rome. Hij merkt wel de nodige verschillen. Met name de supporters gedragen zich anders dan in Nederland.

Nederlandse supporters zijn over het algemeen wat opdringeriger dan de Italiaanse. “In Rome laten ze je echt alleen en geven mensen je meer privacy. Ik word zeker benaderd als ik op straat loop, maar over het algemeen doen fans niet zo overdreven. Als ik uit eten ga, wachten ze geduldig tot ik klaar ben voor ze om een handtekening of foto vragen. Rome en Rotterdam zijn ergens wel vergelijkbaar. De passie voor de club is overduidelijk, zeker voor de derby, die is in zekere zin intenser dan Feyenoord – Ajax”, zegt Karsdorp tegen ELF Voetbal.

Maar er zijn meer verschillen. “En het is hier ook zo dat als je wint, je de held bent. Als je kopje onder gaat, krijg je kritiek. Maar nu ik er zo over nadenk: misschien zijn de mensen hier wat kritischer dan bij Feyenoord”, zegt Karsdorp.

“Bij Feyenoord heb ik wel kritiek gekregen. Ik was nog wat jonger en reageerde misschien niet goed op de teleurstelling van de supporters. Dat begrijp ik ook. Als ik supporter ben van een club die een 2-0 voorsprong verspeelt, zou ik ook kwaad zijn op de spelers. Maar soms worden spelers te snel uitgefloten.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *