FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Marcos Senesi: ‘Hier vragen of sturen ze een tikkie’

Marcos Senesi is bezig aan zijn derde seizoen bij Feyenoord en heeft het naar zijn zin in Nederland. Wel heeft hij een boodschap aan alle inwoners.

Senesi prijst allereerst de directheid van Nederlanders. Aan ELF Voetbal laat hij weten: “Ik vind het fijn als mensen duidelijk zijn en zeggen wat ze denken. Een Argentijn zou misschien wat eerder eromheen draaien. Daar duurt het wat langer voordat je duidelijk hebt wat iemand nou precies bedoelt. Soms zijn Nederlanders misschien wat minder tactvol, dat wel.”

“Maar iedereen hier weet dat het hier zo werkt, dus daardoor doet het automatisch minder pijn”, vervolgt Senesi. “Op het veld probeer ik mijn teamgenoten altijd opbouwend te benaderen. Soms krijg ik een sneer terug, maar ik probeer altijd kalm te blijven en rustig te coachen zodat ze wel naar me luisteren. Als mensen op een nare manier tegen mij praten of schreeuwen luister ik zelf namelijk ook niet meer, haha.”

Of de Nederlanders gierig zijn? “Als ik in Argentinië mijn vrienden uitnodig om te eten of bij mij te barbecueën, dan betaal ik gewoon. Dat is toch logisch? Deze keer betaal ik, de volgende keer ben jij aan de beurt. Maar hier vragen of sturen ze na afloop een tikkie, haha.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *