FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

WTF! Oud-Feyenoorder kreeg klap in het gezicht van technisch directeur

Jonathan De Guzman is dit seizoen weer te vinden op de Nederlandse velden. Hij tekende onlangs een contract bij Sparta. In het verleden speelde hij voor o.a Feyenoord en Napoli. En bij die laatstgenoemde club liep het niet erg goed af.

Hij zal dan ook blij zijn dat hij technisch directeur Cristiano Gintoli (Napoli) niet meer treft. De Guzman tekende na het WK van 2014 een contract bij Napoli. In de eerste periode bij de Italianen was de middenvelder een gewaardeerde kracht, maar door een blessure liep Italiaanse avontuur toch minder goed af dan gehoopt. Helemaal toen de Nederlander vlak voor de transferdeadline een overgang naar het Engelse Bournemouth afwees.

“‘Ik ging met hem (Gintoli, red.) mee naar het spelershome, waar hij ontzettend tegen me begon te schreeuwen”, begint De Guzman in Voetbal International. “Dat ik een leugenaar was, dat ik beloofd had om weg te gaan, enzovoort. Maar zijn Engels was niet zo goed en mijn Italiaans was niet zo goed. Dus ik zei alleen maar: Ik weet het niet. Dat maakte hem alleen maar bozer en bozer. En toen gaf hij mij een klap in mijn gezicht.”

De Guzman wist niet wat hem overkwam. “Kijk, ik ben een heel rustig persoon. Woorden maken mij niet kwaad, je kan alles tegen me schreeuwen. Maar toen hij me een klap gaf, kwam er zoveel in me naar boven… Ik pakte hem vast en duwde hem weg. De spelers in de kleedkamer hoorden wat stoelen bewegen en haalden ons uiteindelijk uit elkaar.”

Dat bleek het einde voor De Guzman bij Napoli. “Een van die jongens zei: “Pak je spullen en ga naar huis”. Maar dat deed ik niet, ik ging direct naar die dokter toe. Dit is allemaal jouw schuld! Door jou zit ik in deze situatie, door jou kan ik niks doen! Daarna pakte ik alsnog mijn spullen, ging ik naar huis en belde ik naar mijn zaakwaarnemer. Wat moest ik nu doen?”

Voorzitter Aurelio de Laurentiis bleek onbereikbaar voor de middenvelder, die daarna een half jaar lang rondjes heeft gelopen over het trainingsveld en via verhuurperiodes bij Carpi en Chievo Verona uiteindelijk bij Eintracht Frankfurt terecht kwam. Via Duitsland en OFI Kreta kwam De Guzman dit seizoen weer ‘thuis’ in Rotterdam.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *