FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Ongekend record lonkt voor ‘De Stadionclub’

De miljoenen komen met bakken tegelijk binnen bij Feyenoord. Zo werden Luis Sinisterra en Tyrell Malacia al verkocht aan respectievelijk Leeds United en Manchester United. En staan Fredrik Aursnes en Marcos Senesi ook voor een miljoenentransfer. Naar verluidt leveren die smamen dertig miljoen euro op.

Dat brengt het totale inkomen van deze zomer op ruim zeventig miljoen euro, een verpulvering van het Rotterdamse transferrecord in één seizoen. Afgelopen seizoen leverden Steven Berghuis, Wouter Burger en Ridgeciano Haps gezamenlijk 6,70 miljoen euro op. Het jaar daarvoor werd zelfs voor geen van de spelers van Feyenoord een transfersom betaald.

De meest lucratieve zomer was tot dusverre in 2017, toen de Rotterdammers na de gewonnen landstitel voor 33,3 miljoen euro verkochten. Destijds verkasten Rick Karsdorp en Terence Kongolo voor hoge bedragen naar het buitenland.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *