FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Willem van Hanegem ziet zorgwekkende trend bij Feyenoord

Feyenoord plaatste zich midweeks met de grootste moeite voor de kwartfinales in het bekertoernooi. Na strafschoppen werd NEC uit Nijmegen aan de kant gezet. Clubicoon Willem van Hanegem denkt dat er een aantal spelers zijn die teveel in zichzelf zijn gaan geloven.

De Kromme trekt van leer in de Willem & Wessel podcast van het Algemeen Dagblad. Feyenoord stond tegen tien man van NEC en kreeg alsnog twee doelpunten tegen in de blessuretijd van het KNVB-Bekerduel. “Ze denken allemaal: we zijn echt goed”, stelt Van Hanegem over Feyenoord. “Na de 0-1 gebeurt er een hoop waarbij ze niet bij de les zijn of net te laat zijn en dan valt het ineens helemaal de andere kant op. Ze moeten ervoor zorgen dat er geen ruimte is naar de laatste drie verdedigers, ze moeten aansluiten. Dan kom je niet in de problemen als je vol in de aanval bent en die bal wordt weggeschoten.”

Feyenoord zag in minuut 118 alsnog de 4-4 vallen en moest daarom de strafschoppenserie nemen. “Hoe is het mogelijk? Zeker als je de vierde goal maakt dan denkt de tegenstander: het kan nooit waar zijn dat we alsnog weer gelijkmaken. En toch geef je zo een goal weg. Als je in goeden doen bent en je speelt thuis dan mag niemand hier in De Kuip vier goals maken, niet eens twee”, besluit Van Hanegem.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *