FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Feyenoord treft deze topclub in de Europa League

Feyenoord treft in de volgende ronde van de Europa League Shakthar Donetsk. AZ neemt het daarentegen in de Conference League op tegen het Italiaanse Lazio Roma. Dit heeft de loting uitgewezen die vandaag plaatsvond.

De ploeg van oefenmeester Arne Slot plaatste zich als groepshoofd in de Europa League en mocht de tussenronde dus overslaan. Die bleek fataal voor zowel Ajax (dat zijn meerdere moest erkennen in Union Berlin) als PSV (dat ten onder ging tegen Sevilla).

Feyenoord had een geplaatste status bij de loting en in De Kuip wist men dus al dat de huidige nummer één van de Eredivisie gekoppeld zou worden aan één van de acht clubs uit de tussenronde: Sporting Portugal, Bayer Leverkusen, Juventus, Sevilla, Manchester United, Shakhtar Donetsk, AS Roma of Union Berlin. Vooral de Romeinen waren een opvallende tegenstander geweest; de tegenstander in de finale van de Conference League van vorig seizoen. Shakhtar Donetsk, de tegenstander van Feyenoord, was in de tussenronde te sterk voor Stade Rennais, maar daar hadden de Oekraïners wel strafschoppen voor nodig.

Volledige loting

Union Berlin-Union Saint-Gilloise
Sevilla-Fenerbahçe
Juventus-SC Freiburg
Bayer Leverkusen-Ferençvaros
Sporting Portugal-Arsenal
Manchester United-Real Betis
AS Roma-Real Sociedad
Shakhtar Donetsk-Feyenoord

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *