FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Feyenoord deed deze zomer een poging voor me’

Afgelopen zomer vertrok Tyrell Malacia naar het Manchester United van manager Erik ten Hag. Als vervanger wilde trainer Arne Slot graag Ian Maatsen op huurbasis overnemen van Chelsea. Maar hij koos uiteindelijk voor een avontuur bij tweedeklasser Burnley. En de hoofdreden voor deze keuze was de aanwezigheid van Vincent Kompany.

“Het is heerlijk werken onder hem. Je ziet bij hem, net als bij Mikel Arteta, dat hij de denkwijze en energie van Pep Guardiola heeft overgenomen”, zegt Maatsen in gesprek met het Algemeen Dagblad over zijn Belgische manager. De linkervleugelverdediger, die verhuurd wordt door Chelsea, stond vorige zomer ook in de belangstelling van Arne Slot bij Feyenoord. “Hij wilde me ook graag hebben na het vertrek van Tyrell Malacia.”

“Dat was een prima gesprek, maar bij Vincent kreeg ik echt een goed gevoel omdat hij me dagelijks belde”, aldus de twintigjarige Maatsen. “Feyenoord was zeker een optie, maar toen ik mijn keuze had gemaakt heb ik Arne Slot gebeld en uitgelegd dat ik graag in Engeland wil slagen.” Met Burnley staat Maatsen bovenaan in het Championship. Hij is een vaste waarde onder Kompany. “Ik denk dat Malacia en Lisandro Martínez laten zien dat je ook als kleinere verdediger succesvol kan zijn.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *