FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Feyenoord legt het af tegen Ajax-voorhoede’

De voorhoede van Ajax is een stuk beter als die van Feyenoord. Dat is de mening van oud-voetballer en huidig analist Kees Luijckx. Hij vindt vooral dat de Amsterdammers over meer individuele kwaliteiten beschikken in de voorste linie.

Richting de Klassieker van zondag worden de aartsrivalen in het ESPN-programma Voetbalpraat langs de meetlat gelegd. Luijckx analyseert de aanval van Ajax. “Als je dat afzet tegen die van Feyenoord, dan is dat een heel groot verschil”, zegt hij. “Kudus is de beste aanvaller, of misschien zelfs de beste speler, van Nederland. Er is een groot verschil met Feyenoord. Zij hebben Idrissi en Jahanbakhsh. Op momenten zie je hun kwaliteiten, maar niet continu.”

Collega-analist Marciano Vink trapt op de rem en vindt dat Feyenoord voorin niet per definitie veel onderdoet voor Ajax. “Het is wat je als club wil. Hoe Feyenoord speelt, hoort daar een type Gimenez te staan. Hij heeft alles wat een spits moet hebben. Alleen voor het spel van Ajax is Tadic enorm belangrijk”, stelt hij. “Hij houdt de ballen vast voor de lopende mensen. Het inspelen op Tadic en doorbewegen gebeurt week in, week uit. Zou je Gimenez daar neerzetten, dan zou dat niet helemaal werken.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *