FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Daadkrachtige KNVB komt direct met maatregelen

De KNVB heeft maatregelen aangekondigd vanwege de incidenten gisteren tussen Feyenoord en Ajax. Davy Klaassen werd geraakt door een aansteker die gegooid werd uit het publiek. De wedstrijd werd tijdelijk gestaakt en later moest de middenvelder zelfs worden gewisseld vanwege deze actie.

‘Als een speler of scheidsrechter vanuit het publiek met een voorwerp wordt geraakt, dan besluit de scheidsrechter direct de wedstrijd definitief te staken’, deelt de KNVB mee in een verklaring. Ook als er niemand geraakt wordt dienen scheidsrechters de duels bovendien stil te leggen als er voorwerpen het veld op gegooid worden. Bij herhaling leidt dat ook tot het definitief staken van het duel.

Als supporters het veld opkomen en spelers of scheidsrechters fysiek belagen, dan wordt de betreffende wedstrijd eveneens per direct gestaakt, zo deelt de bond verder mee. Indien ‘slechts’ het veld betreden wordt geldt ook weer dat het duel eerst tijdelijk stilgelegd wordt; gebeurt het daarna nogmaals dan volgt ook hier een definitieve beëindiging van het duel.

‘Door deze stappen halen potentiële daders het hopelijk niet langer in hun hoofd om de hoofdrolspelers op het veld te belagen. Daar zijn we helemaal klaar mee’, aldus de KNVB. ‘De veiligheid in en rond een stadion is topprioriteit en doen we samen met clubs, supporters, gemeentes, OM, politie en kabinet. Het uitgangspunt blijft dat het voetbal toegankelijk, gastvrij en veilig moet zijn voor alle echte supporters.’

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *