FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Clublegende spreekt: ‘Feyenoord mag wel wat meer van zichzelf eisen’

Hoewel de prestaties dit seizoen bij Feyenoord uitstekend zijn te noemen is clubicoon Willem van Hanegem minder euforisch. Hij zag zijn club gisteren met 0-3 winnen van SC Cambuur maar was niet te spreken over het getoonde spel. Hij denkt dan ook dat de returnwedstrijd tegen AS Roma een zware kluif zal gaan worden. Dit laat hij weten in zijn column voor het Algemeen Dagblad.

‘De Kromme’ vindt dat er binnen en rondom Feyenoord kritischer naar de prestaties mag worden gekeken. ‘Ik vond Feyenoord in Leeuwarden een stuk minder goed dan veel andere mensen, merkte ik. Cambuur heeft zich toch al neergelegd bij degradatie? Slechts 0-1 bij rust en na rust nog een eigen treffer nodig van Mac-Intosch om echt zeker te zijn van de winst, dat is voor de koploper gewoon niet goed genoeg. Ik snap de aanhang van Feyenoord wel, die strepen weer een wedstrijd weg en maken zich klaar voor de Coolsingel, maar Feyenoord mag wel wat meer van zichzelf eisen’, stelt de clublegende in zijn column.

Feyenoord moet nog beter voor de dag komen in de Europa League volgens Van Hanegem. ‘Voor de wedstrijd donderdag in Rome ben ik ook minder optimistisch dan veel supporters. Ik vond AS Roma een sterke indruk maken in de Kuip. De manier waarop ze de duels aangingen, zo intens, dat was echt overtuigend. En de wissels maakten het team bepaald niet zwakker. Feyenoord zal echt een topprestatie moeten leveren om de halve finale te halen’, concludeert de columnist.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *