FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Ik ben er klaar voor om voor ‘Het Legioen’ te gaan spelen’

Feyenoord pakte onlangs uit met een fraaie huurdeal. Yankuba Minteh wordt namelijk voor een seizoen gehuurd van het Engelse Newcastle United. In gesprek mer Feyenoord.nl gaat de vleugelflitser in op zijn tijdelijke overstap naar Rotterdam.

“Het is een genoegen om dit shirt te dragen, want Feyenoord is een grote club in Nederland en ik heb veel over ze gehoord,” vertelt Yankuba Minteh. De nieuwe aanwinst heeft ook al meerdere wedstrijden van Feyenoord gezien in de Europa League en Conference League. “Voor mij is het een speciaal moment om nu het Feyenoordshirt te dragen.”

Yankuba benoemt ook zijn kwaliteiten: “Ik ben vrij snel en ik ben ook behendig met de bal. Ik voer mijn taken zowel verdedigend als aanvallend uit.” Uit de statistieken van Yankuba Minteh blijkt dat hij sterk is in het drukzetten. “Ik kijk uit naar de manier waarop de trainer wil dat ik ga spelen. Voor mij is aanvallen en drukzetten geen enkel probleem.” Minteh ziet de stap naar Nederland als een perfect moment voor zijn carrière. De Nederlandse competitie staat erom bekend een goed land te zijn voor talenten om zichzelf te ontwikkelen. “Ik heb veel jonge voetbaltalenten gezien die in Nederland zijn begonnen, en nu spelen ze in de grootste competities in Europa. Ik denk dat het goed voor mij is om me hier te ontwikkelen.”

De onvoorwaardelijke steun van Het Legioen valt meteen al op voor Yankuba Minteh: “Ik heb beelden gezien dat het altijd vol is. Wanneer Feyenoord thuis speelt en uit gaan er ook veel supporters mee, maar ik kijk ernaar uit om ze in het echt te ontmoeten! Ik ben er klaar voor om voor de supporters te spelen en ik kijk ernaar uit om mijn ploeggenoten en trainers te ontmoeten. Ik kan niet wachten om in het Feyenoordshirt uit te komen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *