FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Feyenoord kan een leuke winst maken met deze transfer’

Neraysho Kasanwirjo (21) maakte deze winter de overstap van Groningen naar Feyenoord. Maar een groot succes is het niet te noemen. Hij is veelal reservespeler bij ‘De Stadionclub’ en maakt een wisselende indruk.

Nu is er interesse voor hem op gang gekomen vanuit Griekenland. Kampioen AEK Athene zou namelijk voor hem willen doorpakken. Hier maken zowel het AD als het fanmedium 1908 melding van. Hoewel hij kwantitatief zeker gezien de geruchten rond Lutsharel Geertruida en Marcus Pedersen én blessure van Gernot Trauner van waarde kan zijn voor Feyenoord, gaf coach Arne Slot recent nog aan dat Kasanwirjo een hoger niveau moet gaan halen om een rol van betekenis te kunnen spelen in het eerste team. In het eerste oefenduel van Feyenoord dit seizoen tegen PEC Zwolle had de verdediger ook een aantal ongelukkige momenten.

Hoewel de door Ajax opgeleide verdediger met lengte, snelheid, kracht en voetballend vermogen in potentie over veel beschikt, kwam dat er bij Feyenoord vooralsnog zeker niet uit. In het eerste half jaar in Rotterdam-Zuid kwam hij slechts tot 185 speelminuten, verdeeld over zeven officiële optredens. Het overgrote deel daarvan maakte hij in de laatste wedstrijd van het vorige Eredivisie-seizoen tegen Vitesse (66 minuten) toen Feyenoord al kampioen van Nederland was.

Feyenoord betaalde in januari anderhalf miljoen euro aan FC Groningen voor de diensten van Kasanwirjo, die nu voor 2,5 miljoen euro in de boeken zou staan, schat 1908.nl in. Een leuk zakcentje in de zoektocht naar versterkingen voor de A-ploeg, al is het ook goed mogelijk dat Feyenoord ervoor kiest om de voormalig jeugdinternational te verhuren. Zeker als ze nog wel toekomst zien in de verdediger, is een tijdelijke gang naar AEK Athene logischer.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *