FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Feyenoord maakt klapper en passeert magische grens’

Feyenoord maakt komend seizoen een flinke sprong in de begroting. Financieel directeur Pieter Smorenburg weet te melden dat er een magische grens zal worden gepasseerd. Dit liet hij weten op de Open Dag van de Rotterdammers.

“Twee jaar geleden zaten we tussen de zestig en zeventig miljoen”, zegt Smorenburg tegenover de camera’s van ESPN. Tijdens het kampioensjaar werkte de club al met een fors hoger budget: “Toen werd dat al 87 miljoen”, aldus Smorenburg, “en nu gaan we over de honderd miljoen heen.”

De verbeterde financiële situatie leidt ook tot een ander beleid als het gaat om transfers, zo bevestigt Smorenburg. “We hebben natuurlijk al wel het een en ander gedaan, vorig seizoen moesten we eerst verkopen”, blikt hij terug. “Maar nu hebben we bijvoorbeeld Ramiz Zerrouki en Thomas van den Belt al gehaald vóórdat we Orkun Kökçü verkochten.” En daar hoeft het zeker niet bij te blijven, wat de financieel directeur betreft: “Er is nog ruimte om wat te doen om ons succes voort te zetten.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *