FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Ze gooiden een munt op het hoofd van Jan Boskamp’

Voor AZ onder 19 staat er vanavond een knaller van een wedstrijd op het programma. Ze spelen namelijk in de strijd om de wereldbeker in het beroemde stadion La Bombonera tegen Boca Juniors.

Willem van Hanegem voetbalde in de vorige eeuw in het Argentijnse stadion met Feyenoord om de wereldbeker. Het was de heenwedstrijd tegen Estudiantes de La Plata. In de return in Rotterdam zou Feyenoord vervolgens de wereldbeker veroveren. Van Hanegem kan het duel in Buenos Aires nog goed herinneren.

“Toen wij in 1970 in Argentinië speelden, gooiden ze een munt op het hoofd van Jan Boskamp”, zegt Van Hanegem in het Algemeen Dagblad. “Wij deden daar toen lacherig over en zeiden dat je met zo’n grote kop niet te missen was. Maar die sfeer in dat stadion ben ik later niet meer tegengekomen. De AZ-jeugd heeft al laten zien dat ze prima kunnen voetballen. Als ze ook rustig blijven, zelf uitdelen als het moment daar om vraagt en zich niet gek laten maken, dan kunnen ze de wereldbeker winnen.”

Volgens Van Hanegem zullen de talenten van AZ in ieder geval een onvergetelijke ervaring meemaken. “In Argentinië voetballen in zo’n fenomenaal stadion tegen supporters die vijandigheid zullen uitstralen vanaf het moment dat je op het vliegveld bent, tot het moment dat je weer bent opgestegen, dat is iets om nooit meer te vergeten.”

De Kromme vindt het knap dat AZ de UEFA Youth League heeft gewonnen. “Bij Ajax en Feyenoord moeten ze zichzelf afvragen hoe het kan dat AZ op dit podium staat en niet zij. AZ doet blijkbaar veel goed met de talenten. Van Mexx Meerdink vonden veel mensen dat hij een raar accent had, straattaal of zo. Lekker belangrijk, al praat hij Japans. Beoordeel hem op zijn spel en zijn goals. Jayden Addai beviel mij ook zeer. Net als Kees Smit.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *