FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Die speelstijl staat haaks op die van Feyenoord’

Feyenoord begint aanstaande week aan haar Champions League-campagne. De Rotterdammers zijn ingedeeld bij Celtic, Atletico Madrid en Lazio Roma. In de ogen van analist Wim Kieft sterkere tegenstanders als die van PSV. Hier maakt hij melding van in zijn column voor ‘De Telegraaf’.

“De defensieve speelstijl van Atletico staat haaks op die van Feyenoord. Het is de hand van trainer Diego Simeone. Het beste lijkt ervan af bij de derde club van Spanje, die al jaren met een vaste kern speelt”, merkt Kieft op. “Het laatste betekent dat Simeone de spelers nog steeds weet te raken. Terwijl je zou vermoeden dat ze er inmiddels wel klaar mee zijn om iedere dag met dat rare gedrag te worden geconfronteerd. Blijkbaar heeft hij toch iets speciaals waarmee hij spelers voor zich weet te winnen.”

Lazio maakt volgens Kieft tot dusver de beste indruk. “De Romeinen speelden in Napels het vorig jaar zo verrassend goed presterende Napoli als kampioen van Italië zoek. De Napolitanen mochten blij zijn dat het slechts 1-2 werd. Met Ciro Immobile en Filipe Anderson lopen bij Lazio twee geweldige aanvallers rond”, zo weet de voormalig voetballer.

Kieft gaat verder: “Toch, de grote man bij Lazio is de Spaanse middenvelder Luis Alberto. Iemand met een goede inspeelpass, die heel dwingend aanwezig is. Vermoedelijk houden Feyenoord en Lazio elkaar aardig in evenwicht, zoals vorig seizoen in de Europa League met voor beiden een thuisoverwinning. Al werd Feyenoord in Italië in de eerste helft omver gespeeld en ging met een 4-0 achterstand rusten.”

In Nederland wordt er al volop geroepen dat PSV en Feyenoord gaan overwinteren, maar Kieft loopt niet te hard van stapel. “Dat moeten ze eerst nog maar eens laten zien”, besluit hij.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *