FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Feyenoord wrijft met die ontwikkeling in haar handjes’

Bij Feyenoord zijn ze zeer in hun nopjes over het feit dat Leo Sauer en Gjivachi Zechiël hun debuut hebben gemaakt in de hoofdmacht. Voor de opleiding van de Rotterdammers is dat namelijk een groot compliment te noemen.

“Wij geloven erin dat spelers zich bij hogere weerstand makkelijker kunnen aanpassen als zij de stap maken naar Feyenoord 1”, vertelt hoofd jeugdopleiding Rini Coolen tegenover de NOS. “Wij streven ernaar dat zoveel mogelijk spelers het eerste elftal halen. Dat gaat wel met golfbewegingen. Eén of twee spelers per jaar is fantastisch. De spelers die recent zijn doorgebroken in het eerste elftal hebben allemaal écht een Feyenoord-hart.”

Één van die spelers is de zeventienjarige Leo Sauer. De aanvaller uit Slowakije werd in 2021 aan de opleiding toegevoegd en maakte onlangs zijn debuut. “Leo is een natuurtalent”, vertelt jeugdtrainer Melvin Boel. “Hij was heel jong toen hij bij Feyenoord onder 21 kwam, maar ondanks zijn leeftijd kreeg hij de voorkeur boven oudere spelers. Hij is leergierig, heeft geweldige fysieke voorwaarden en technisch is hij een speler waar de supporters voor naar het stadion komen.”

De tweede speler die onlangs debuteerde, was Zechiël. Hij was erg geëmotioneerd bij zijn eerste duel in de Rotterdamse hoofdmacht. “De droom is om Feyenoord 1 te halen. Als dat is gelukt na een lange weg met positieve en negatieve momenten volgt de ontlading. Gjivai was op een missie, had een duidelijk doel en heeft dat bereikt met keihard werken en een serieuze aanpak.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *