FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Miljoenenvloot vaart binnen in Rotterdam-Zuid’

Feyenoord is uitstekend bezig in de Champions League. Gisteren wonnen ze met 3-1 van Lazio Roma en staan na drie groepswedstrijden nu eerste in de poule. En dit levert ook de nodige centen op voor ‘De Stadionclub’.

Elke overwinning in het miljardenbal staat gelijk aan een winstpremie van 2,8 miljoen, wat betekent dat de teller voor de regerend landskampioen van de Eredivisie op 5,6 miljoen euro staat. Tel daarbij op de pot met vaste premies (zoals de startpremie, de coëfficiëntenpremie en de verdiensten uit de marketpool) en er komt een behoorlijk bedrag tevoorschijn op het telraam.

Dat Feyenoord al wat overwinningen achter zijn naam heeft staan, is ook aan het einde van de groepsfase goed voor de portemonnee”, meldt Voetbal International. “De UEFA stelt 2,8 miljoen beschikbaar per groepswedstrijd, maar als twee teams gelijkspelen blijft er een deel van 0,93 miljoen over. Al deze delen worden aan het einde van de eerste ronde in één grote pot gestopt en naar rato verdeeld onder de teams die overwinningen boekten in de groepsfase.”

Momenteel heeft de Eredivisie-topclub al recht op 36 miljoen euro, maar daar blijft het dus niet bij. Niet in het minst omdat overwintering wel heel dichtbij komt door de tweede overwinning van de Rotterdammers.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *