FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Nu al een standbeeld voor Feyenoord-fenomeen’

Feyenoord pakte gisteren uit in de Champions League door het Italiaanse Lazio Roma met 3-1 aan de kant te zetten. De Nederlandse pers is lyrisch over het spel en prestaties van de Rotterdammers. Zo maakte de Mexicaanse goalgetter Santiago Gimenez twee doelpunten en blonk ook Calvin Stengs uit.

‘Feyenoord staat na galashow vol in de spotlights’, kopt het Algemeen Dagblad over de prestatie van de Rotterdammers. ‘Na het laatste fluitsignaal stoven de Romeinen de tunnel in, ontgoocheld na weer een mislukte avond in Nederland. Maar dit keer op het allerhoogste podium, in de schijnwerpers van de Champions League. Feyenoord staat vol in de internationale schijnwerpers en deze keer om de redenen die het graag wil: gestroomlijnd voetbal, veelbelovende spelers en prima resultaten.’

In De Telegraaf wordt specifiek één speler in de schijnwerpers gezet, het ‘fenomeen’ Santiago Gimenez. ‘Hij had geen doelpunten in de Champions League nodig om trainer Arne Slot of het bijna 50.000 koppige Legioen te bewijzen dat hij een fenomeen in Rotterdam is geworden. De topscorer van Feyenoord verdiende een staande ovatie en Slot zou later nog wel wat meer complimenten over hem uitstrooien.’

Ook in het dagblad Trouw is er maar één echte uitblinker en ook daar komt hij uit Mexico. ‘In Rotterdam wordt hij inmiddels zo aanbeden dat ze het liefst nu al een standbeeld bij de Kuip zouden oprichten voor Santiago Giménez. De spits voedde zijn populariteit bij de aanhang van Feyenoord woensdagavond opnieuw.’ Maar de krant pikt er ook een andere topper uit. ‘In het spoor van blikvanger Giménez ontpopte Mats Wieffer zich tot een uitblinker. Het leek soms alsof de nuchtere Twentse middenvelder overal opdook waar de bal was.’

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *